Ugrás a tartalomra

Nógrád Csodái

TERMÉSZETI ÖRÖKSÉGEIM ÉS ÉRTÉKEIM

Nógrád megye a természet szerelmeseinek álma: a Börzsöny, a Cserhát és a Mátra hegyei és erdői kiváló színterei a túrázásnak és a szabadtéri sportoknak.

Tovább

TERMÉSZETI LÁTNIVALÓIM

Nógrád megye erdeiben számos ritkaságnak számító geológiai érték bújik meg. A Béri andezit kőömlés és kőtár, a Boszorkánykő, Szilváskő, a „Palóc Grand Canyon”, avagy a Páris-patak völgye, rengeteg izgalmas látnivalóval kecsegtet. Ahogy Európa egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány lelőhelye, az Ősvilági Pompeji, ismertebb nevén az Ipolytarnóci ősmaradványok is.

TÖRTÉNELMI LÁTNIVALÓIM

A megye bővelkedik a dombtetőket ékesítő középkori várromokban: Hollókő, Salgó, Somoskő és Drégely vára épp úgy vonzza a történelem, mint a lenyűgöző panoráma szerelmeseit. Hollókő a Világörökség részét képezi, köszönhetően az ősi palóc népi építészeti stílus megőrzésének. A településen napjainkban is aktívan ápolják a régi szokásokat és a palóc kultúrát.

SZAKRÁLIS HELYEIM

Az itt élő és ide látogató híveknek számos szakrális helyszín kínál lelki feltöltődést. A megyében fellelhető 127 keresztény templom és a szécsényi ferences kolostor mellett, Mátraverebély-Szentkút a keresztények egyik kiemelt zarándokhelye, valamint Nemzeti Kegyhelyünk, amely hívők százezreit vonzza ide immáron 800 éve. A tari Tara templom és a Dalai Láma által felszentelt Békesztúpa, valamint a Garábon található Emlékpark pedig a buddhizmus követőinek nyújtanak lehetőséget a spirituális elmélyülésre.

Üzleti lehetőségek Nógrád megyében